Няколко млади хора са задържани при среднощни банези срещу автомобил и магазин. Случаят с автомобила е от февруари, като извършителите са разкрити сега.

Случката се е разиграла на 11-ти срещу 12-ти февруари в района на бл. 9 в к-с „Миньорски блокове“ в село Атия. Тогава няколко души с качулки и маски счупили страничното огледало и задния десен прозорец на лек автомобил „Сузуки Витара“, с бургаска регистрация, собственост на мъж от созополското село Атия. В резултат на бързите полицейски действия са установени извършителите на деянието – това са 19-годишен криминално проявен мъж от Черноморец и двама непълнолетни младежи на 16 и 17 години от Созопол и Черноморец, които направили пълни самопризнания и заявили, че ще възстановят доброволно нанесената от тях щета. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол.

Вторият случай е от 5-и март, когато около 23.10 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение за счупване, чрез метална телескопична палка на стъклената витрина на магазин, разположен в бл. 57 в ж.к. „Братя Миладинови“ и запалване на отпадъците в кошчета за боклук на детска площадка, разположена в близост. Установен е извършителят на деянията – това е 27-годишен криминално проявен бургазлия, който е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.