Косовска полицайка застреля цялото си семейство

img
Снимка: "Вечерне новости"

Косовската полицайка Валдете Блаца /на 45 г./ е убила майка си Ханифа /66 г./, баща си Зечир /70 г./ и братята си Блерим /33 г./ и Фисник /34 г./ и след това се е самоубила със служебния си пистолет.

Трагедията е станала в Буяна – квартал на град Гниляне.

По неофициална информация от косовската полиция в Гниляне, където Валдете е работела, вчера сутринта тя за кратко е отишла на работа, като нищо не подсказвало за последвалото престъпление. „Валдете е разговаряла нормално с колегите си и по обяд си е отишла вкъщи, където по все още неизвестни причини тя се е скарала с родителите си и братята си“, казаха кратко за сръбското издание „Вечерне новости“ от полицията в Гниляне.

Албански медии съобщиха снощи, че Валдете се е лекувала в психиатрично заведение, откъдето изпратили искане до полицията оръжието й да й бъде отнето и тя да бъде преместена на друго работно място.

Въпреки спекулациите на съседи и някои медии, че убийствата може би са били извършени от един от нейните братя, а след това тя е убила него и себе си, полицията и прокуратурата съобщиха, че служебният пистолет е намерен в ръцете на Валдете и най-вероятно тя е извършила убийствата и се е самоубила. Засега няма доказателства да е открито и друго оръжие.

Прокурор Арбен Кадриу каза, че Валдете е работела в полицията от 18 години, изпълнявала е сложни задачи, но никога не е имала пропуски в работата си.

Според роднина на загиналите те са изглеждали задружно семейство, „но очевидно са криели някои свои проблеми. Валдете и братята й все още не са били създали свои семейства, което може да е била причината за скандала с родителите“.

Междувременно командирът на полицейското управление в Гниляне, неговият заместник и още двама полицейски шефове в управлението са били отстранени от работа след четворното убийство.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас