Експрокурор от Русия уби и закопа жена си в двора

img

Руската република Северна Осетия беше разтресена от зверско убийство. Извършител на престъплението е бившият прокурор Игор Челдиев, съобщи в. Монитор. Подробности, които се появиха миналия петък, успяха да шокират дори следователите.

Челдиев хладнокръвно е убил приятелката си, с която живеели на семейни начела, а след това я е закопал в двора на вилата си.

В началото на месец януари е постъпил сигнал за изчезнала жена. В продължение на цял месец полицията търсела Ирина Боженко, но без резултат. При първия оглед на двора следователите не забелязали нищо. Преди ден те се върнали на мястото, където малко хълмче в единия ъгъл на двора им е направило впечатление. При проверка следователите се натъкнали на тялото на Ирина.

След откритието на следователите Челдиев е признал, че собственоръчно закопал приятелката си. Като обяснение казал на полицията, че тя паднала и си ударила главата. Разследващите обаче не вярват на тази версия на бившия магистрат. Първоначалното заключение на съдебните медици показва, че причина за смъртта е удар с маша за камина. По непотвърдени данни, Челдиев е извършил убийството заради ревност.

Главният заподозрян е задържан и се очаква съдът скоро да му назначи мярка за неотклонение. Челдиев е бивш старши прокурор по надзора за изпълнение на законите за федерална сигурност и противодействие на тероризма в Северна Осетия.

По- рано Азат Зарипов, депутат от местния парламент на Челябинска област, застреля с ловно оръжие съпругата си от породена ревност.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"