Българин е открит мъртъв в дома си в Лондон, образувано е разследване за убийство, съобщава Дейли мейл.

Полицията е била извикана на мястото на престъплението в Кройдън от „Бърза помощ“ в понеделник сутринта, след съобщения, че мъж е бил открит мъртъв в дома си. Убитият е на около 60 години и се смята, че е Красимир Къртиков.
Съдебно-медицинската експертиза е установила, че българинът е починал от множество наранявания в къща на Уайтхорс Роуд. Близките му са уведомени за смъртта му.

Мъж е бил арестуван по подозрения за убийството на 60-годишния българин, съобщи EveningStandart. Задържан е 44-годишен мъж, потвърдиха разследващите.
При аутопсията на тялото на българина е установена като причина за смъртта "множество наранявания".
Главен инспектор детектив Хелън Ранс, която ръководи разследването по случая, заяви, че семейството на жертвата "очаквано е покрусено от новината".
"Разследването се движи бързо, но бихме искали да разговаряме с всеки, който е виждал Красимир след 16 часа в събота (11 януари)", казва още тя.
"Също така бихме искали да призовем всеки, който е бил в района на улицата, да се замисли дали е чул или забелязал нещо необичайно събота вечерта или през нощта в неделя", коментира още детектив Ранс.
"Близките на Красимир са съкрушени, но ние имаме задачата да разберем какво точно се е случило през онази нощ и да приведем виновниците под съдебна отговорност", допълни още тя.