Десет души са задържани в акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Бургас. Обект на разследване е група за рекет и изнудване, съобщиха от пресслужбата на Специализираната прокуратура.

Заради операцията, входовете и изходите на Бургас са блокирани. Полицейско КПП е дислоцирано и на изхода на града, автомобилите се пренасочват за движение само в едната лента, а униформени спират коли по усмотрение.

По неофициална информация, привикан на разпит в Областната дирекция на МВР е шефът на охранителна фирма VTА Николай Мечков. „Определени следствени действия“ се извършват и срещу Петър Биберов, с прякор Кюфтето, поясни на адвокатът му. Точно в 13.40 часа той бе изведен с белезници от Областната дирекция на МВР. Биберов, според непотвърдени данни, ще бъде откаран в столицата.

Предстои да се определи колко задържаните ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и ще им бъдат определени мерки за неотклонение, съобщиха от Спецпрокуратурата.

Акцията продължава и в момента. Претърсвания са извършени в 40 частни апартаменти и офиси. Продължават разпитите на свидетели, сред които и пострадали от престъпната дейност на групата.