Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Йована М. Тя е обвинена за това, че на 07.05.2016г. на Автомагистрала „Тракия” край Карнобат при управление на лек автомобил "Опел", като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, нарушила правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Мартин В., причинила смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Даниел Г.

На съд е предаден и Мартин В. - собственик на колата.

На 07.05.2016г., двамата обвиняеми тръгнали от Ямбол за Бургас с лек автомобил „Опел Астра“, собственост на Мартин В. и управляван от него. По време на пътуването на Мартин В. му прилошало и спрял автомобила в аварийната лента. Йована М. поискала тя да кара и обвиняемият се съгласил въпреки, че знаел, че тя нама книжка. Йована М. предприела управление на автомобила, като установила същия в дясната лента, в платното за движение, предназначено за движение от Бургас към София. Тя управлявала със скорост малко над 123 км./ч. в дясната лента за направо, в посока към София. Движейки се с посочената висока скорост, започнала да се доближава до друг автомобил, който се движел пред нея, но по-бавно. Поради липсата на какъвто й да е опит, момичето не наблюдавало пътната обстановка зад себе си. Обвиняемата предприела началото на маневрата, свързана с отклонение наляво, без преди това да подаде какъвто й да е светлинен сигнал и без да провери в огледалата за обратно виждане каква е пътната обстановка зад нея.

По същото време в лявата лента за движение направо, се движел Даниел Г., с управлявания от него товарен автомобил „Ситроен“, като до него на предна дясна седалка седял баща му, който починал следствие катастрофата. Двамата пътували от Бургас към Сливен, като Даниел Г. се движел със скорост от около 134 км./час в лявата лента за движение направо. Автомобилът бил в тази лента много време преди изобщо да види и доближи колата, в която пътували обвиняемите. Маневрата, свързана с навлизане в лявата лента за движение направо, била извършена от Йована М. внезапно и не е била съпроводена с подаването на ляв мигач. Свидетелят Даниел Г. изобщо нямал време за реакция. Последвал удар.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 20.11.2018г.