До 6 години затвор грозят 54-годишния Кирил Атанасов, който стреля в главата на бившата си любима Лиляна с газов пистолет в магазин в Св. Влас. Стрелбата стана на 8-ми май тази година. Днес Кирил се изправи Окръжния съд, който гледа мярката му за неотклонение. В хода на заседанието стана ясно, че обвинението срещу него е преквалифицирано от от опит за убийство в средна телесна повреда, която предвижда до 6 години затвор.

Припомняме, че след като стреля в Лиляна, Кирил насочи оръжието към себе си и натисна спусъка. Той обаче получи само рана и бе без опасност за живота. Пострадалата жена също бе без опасност за живота. И двамата бяха лекувани в УМБАЛ Бургас. След като лечението на Кирил приключи, той напусна болницата и бе задържан на 25-ти май.

Адвокатът на Кирил поиска по-лека мярка и да бъде пуснат от ареста.

"Искането за изменение на мярката е неоснователно. Атанасов е задържан на 25-ти май 2018г. и са изтекли 6 месеца срок, който е под максимално допустимия за тежко умишлено престъпление", заяви прокурорът.

Причина за преквалификация на обвинението е заключението от балистичната експертиза.

Според държавното овбинение, ако Кирил бъде пуснат от ареста, има опасност да извърши ново престъпление. А според свидетели е оказвал системен тормоз над пострадалата и единствената декватна мярка е арестът.