За човек, живеещ в района на блок 62 в бургаския ж.к. "Изгрев", който разхвърля в района хапки храна, напоени с антифриз, сигнализират будни граждани от квартала. Според бележка, разлепена пред входа на блока, са намерени вече две котки със всички симптоми на отравяне с антифриз, пострадало е и домашно куче.

Хората са притеснени, че разхвърляните хапки храна могат да привлекат не само животни, но и малки деца, които при секунда невнимание от възрастните могат да ги вземат от земята и да ги сложат в устата си. Срещу антифриза няма противоотрова, сигнализират авторите на бележката - той причинява за часове тежка бъбречна недостатъчност и смърт.

Тази част от квартала е много оживена - наблизо се намира училище, детска градина, спортни комплекси, както и парк "Велека", където постоянно се разхождат и почиват жителите на комплекса.

Група майки и собственици на домашни животни вече са се организирали и са подали жалба в полицията. Според тях предупредителните листовки, които те съвестно са разпечатали на принтер и разпространяват из квартала, се късат точно от убиеца на котките. "Молим ви да се замислите: Този човек е потенциален убиец на хора", пише още в бележката.

"Молим - бъдете бдителни за невръстните си деца и за домашните си животни, и съдействайте на полицията да залови този убиец, който с безрасъдното си и жестоко поведение застрашава живота на околните", апелират притеснените майки.

Това е втората подобна предупредителна бележка, която е залепена на входа на блок 62 в ж.к. "Изгрев". Първото предупреждение е скъсано малко след поставянето му, каза за БургасИнфо наша читателка, която изпрати снимката.