Вандали са потрошили през нощта шахматната маса в к-с "Възраждане", се възмущава живеещата в района Борислава Видева, която ни изпрати снимка.

„Видях потрошената маса сутринта, да кажа че съм възмутена е малко. Нищо не се пази, а такъв хубав детски кът направиха преди няколко месеца, всичко е ново, има и баскетболно игрище. Лесно е да се разрушава, всеки цъка с език, а никой нищо хубаво не прави“, коментират ядосаната Борислава и нейни съседки в квартала.

Но неприятностите за живущите в района не спират до тук. Те се оплакват от собствениците на кучета, които са превърнали баскетболното игрище в кучешка градина, където тренират питомците си, но без да чистят оставените след тях екскременти.

„Хората влизат с кучетата си, които пускат без каишка да тичат в баскетболното игрище. Повечето породи са големи, може да не са опасни кучета, но размера им плаши малките деца, а те са пуснати свободно... Така спортното игрище се е превърнало в кучешка градина, никой не смее дума да им каже. А кучетата, освен че се разхождат свободно вътре, го ползват и за тоалетна. После мирише, не се чисти след тях, овен, че е мръсно, могат да се разпространяват и болести“, пък се възмущават жителите на квартала.