Започнало е вътрешно разследване срещу полицай от град Твърдица, заподозрян за разпространение на нецензурни видеоклипове с негово участие.

След публикуването им в социалните мрежи полицията се самосезира, а служителят временно е отстранен от работа. По случая работят и от отдел „Киберсигурност“ към ГДБОП, съобщава bTV.

Скандалното видео всъщност е изпратено до момче с фалшив профил на момиче. Ученик в Стара Загора, който отказва да застане пред камерата и по негово настояване остава анонимен.

Историята започва през есента на миналата година в Твърдица. Група деца са спрени от полицая, който според момчето започва флирт с малолетно момиче. Провокирано от поведението му, момчето се прибира и прави фалшив профил на момиче в социалните мрежи. Представя се за 13- годишна ученичка, а полицаят й пише веднага – първи, съобщава бТВ.

С фалшивия профил момчето няколко пъти подчертава пред служителя на реда, че е 13-годишно момиче.

Полицаят обаче отговорил, че няма проблем, щом за момичето също не е, че той е на 30 и няколко години. Следват сексуални намеци и предложения. На третия ден от започването на чата полицаят му изпратил и клип.

Видеото е със сексуално съдържание, а в края се вижда лицето на полицая, който се снима сам. Ученикът не е подавал сигнал към полицията, но твърди, че родителите му знаят за случилото се. Изпраща видеото на свой приятел, също ученик, който го публикува в социалните мрежи.

„Аз го пуснах в социалните мрежи, във Фейсбук и Инстаграм, с цензура, като се описва случая и са прикачени чатовете към публикациите“, казва ученикът с примерно име Ивайло Русев.

След публикациите в социалните мрежи полицията в Сливен се самосезира и започва вътрешно разследване. Ивайло твърди, че при разпитите в полицията е посочил и други подобни случаи, за които не са подавани сигнали.

"Предимно момичета под 18 години, малолетни и непълнолетни. Имам и мои познати, приятелки, на които е писал“, казва ученикът.

Когато полицаят е попитан в чата какво работи, той изпратил стикер на патрулка.

От полицията в Сливен отказват коментар, но в писмено становище посочват, че служителят е временно отстранен от работа.

Според ръководството 35-годишният полицай няма нарушения и съвестно изпълнява работата си. Разследването трябва да докаже дали той е изпратил скандалното видео, или само го е съхранявал в телефона си. По наша информация неговата версия е, че е загубил мобилния си апарат.