Отправени обиди и последваща разправия били причините за зверското убийство в пловдивското село Цалапица. Това става ясно от показанията, които обвинения за престъплението Рангел Бизюрев е дал по-рано днес, предаде "Марица".
"Пет часа днес даде много подробни обяснения по обвинението. Много последователно и логично описа фактите от датата на убийството. Касае се за инцидент между него и Митко, вследствие на информация, че Бизюрев е бил обиждан предната вечер от убития. Желанието и намерението на Рангел са били единствено и само да осъществи връзка с Митко и да си изяснят отношенията. Осъществена е тази среща. Опитал е да намери диалог, разменили са се реплики между двамата и се е стигнало до нанасяне на удари от Бизюрев. Той казал, че е ударил четири пъти Митко в областта на тялото - торса, ребрата, но отрича да е имало удар по лицето. Отрича да го е блъскала и ритал", посочи служебният защитник. По думите на адв. Колев, между обясненията на Бизюрев и Борислав Динков има противоречия.
Стана ясно, че в момента на убийството на мястото са били само трима души - Бизюрев, Митко и Борислав Динков.

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица, предава БТА.

Според съдебния състав, до момента по делото са извършени голям обем процесуално-следствени действия, сред които множество разпити, огледи, изземвания на веществени доказателства, съдебни експертизи, дори следствен експеримент, които дават обосновано предположение, че именно Бизюрев е извършил престъплението, в което е обвинен.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Рангел Бизюрев е привлечен като обвиняем за това, че на 20 юли миналата година в с. Цалапица умишлено е умъртвил Димитър Малинов, на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост.

Обвиняемият Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември м.г. той беше установен и задържан в град в Кралство Дания. На 20 март т.г. беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Кралство Дания.