Полицията и местната власт в Бургас започват съвместни ежедневни акции срещу скитащите ромски групи, превърнали в катун Северната промишлена зона. Спешните мерки бяха предприети след жестокия побой над баща и син преди броени дни, когато банда от ромски произход вилня с метални тръби, маркучи и дъски. В ход е нова акция по разчистване на постройките, чиито обитатели вече са превърнали района в нерегламентирано сметище. Общината ще издаде предписания на собствениците на частните имоти в промишлената зона, които ще бъдат ангажирани да обезопасят обектите си. Това се договориха днес на съвместна среща шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас стр. Комисар Емил Павлов и кметът Димитър Николов.

Повод за срещата са зачестилите сигнали за самонастанили се лица от ромски произход от Сливен, които въпреки многократните акции по разтурването на импровизираните им жилища, разположени във въпросната промишлена зона, отново ги построяват, привличайки и още свои съграждани.

От МВР призовават гражданите в случай, че забележат организиране на нови импровизирани постройки / без значение дали са в близост до Северна промишлена зона/ да съобщят своевременно с цел предприемане на спешни мерки по неутрализиране на самонастанилите се лица и извеждането им извън Бургас.