Отстраненият шеф на полицията в Ловеч Станислав Великов подслушвал незаконно, съобщи Нова тв.

Великов беше отстранен от поста със заповед на вътрешния министър в сряда. Причината – разследване срещу Станислав Великов по сигнал на районен прокурор, че му е оказван натиск. Имало данни и за това, че директорът е подслушвал незаконно. Името на Великов нашумя покрай сигналите, че е „отворил чадър" над своя заместник Георги Иванов, който все още е подсъдим за кражба на ток.

По този казус Софийската градска прокуратура се произнася, че има „пропуски при издаването на достъп до класифицирана информация на Иванов от Държавната комисия по сигурността".

След няколко спирания и връщания на заседания, казусът отново тръгва в Районен съд – Ловеч в началото на месец март. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода и до 15 000 лева глоба. След отстраняването на директора Великов, разследваният му заместник Георги Иванов е излязъл в болничен.

Иван Павлов е част от синдиката на служителите в МВР, свидетел е и по делото срещу Иванов за кражба на ток. Павлов сподели, че и той, и близките му са били тормозени през двете години, в които Великов е бил на поста си.

Документ доказва, че Станислав Великов е подслушвал незаконно. Той е от август 2023 г.

„Обществото трябва да покаже голяма нетърпимост, защото това е практика, която може да се разпространи към всички членове на съдебната система", категоричен е Павлов.

По думите му из града се шушука, че и в Ловеч има местен мини кръг „Нотариуса". Той бил оглавен от мъж, който е в кръга на Иванов и Великов – адвокатът на зам.-шефа на ОДМВР-Ловеч. Марин Ичев бил и бивш служител на системата.

„Нямат си клуб „SS", но са превърнали в такъв областната дирекция", обобщи Иван Павлов.