Италианските пожарникари откриха мъртва в река Тибър в Умбрия 61-годишна българка, изчезнала от град Умбертиде, до Перуджа. Трупът на жената беше намерен от екип водолази ден след началото на издирването. Тялото било открито в реката в близост до жилището на българката в Умбертиде. Все още не са ясни мотивите за изчезването й. За последно била видяна жива вечерта на 11 ноември.

В търсенето й участваха няколко екипа на властите, в това число и такъв със специално обучени кучета. Водолази претърсиха и дъното на реката. Така на 12 ноември тялото беше открито след 15-часово издирване. Предположенията са, че жената се е самоубила.

Според местните медии, преди да изчезне, жената се обадила по телефона на свой познат и бивш работодател, заплашвайки, че ще се хвърли от мост в Тибър. Малко преди моста карабинерите откриха чантата на българката, а малко по-далече и самото тяло. Жената работела от години като гледачка на възрастни хора в градчето в Умбрия. Според свидетелствата на познати на българката тя била депресирана. След последното си завръщане от родината психическото й състояние се влошило още повече. Жената била вдовица и майка на две дъщери, едната от които живеела в Англия, а другата в България.