73-годишен наркопласьор е задържан в дома му в разградското село Ясеновец, където полицията е намерила близо 120 грама кокаин, разпределен на дози. Мъжът вероятно е най-възрастният дилър на дрога, залавян у нас, смятат експерти.

Акцията в жилището на пенсионера стартирала на 26 юни след полицейска разработка. При претърсване в дома била открита скъпата дрога, както и електронна везна и празни пакетчета. Намерени били и 15 260 лева, които ще се изяснява дали са от продажба на наркотици.

М. М. е привлечен към наказателна отговорност. Оказало се, че той има богато криминално досие зад гърба си. Бил известен на органите на реда и бил осъждан, включително и за притежание и разпространение на наркотици. Присъдата му била през 2019 година, казаха от прокуратурата.

Действията по доказване и документиране на извършеното престъпление продължават под надзора на Окръжна прокуратура-Разград. Първоначално възрастният дилър бил задържан за 24 часа. С прокурорско постановление арестът му е удължен на 72 часа. В съда е внесено и искане за налагане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.