Българският гражданин Васил Георгиев попадна зад решетките, след като примами пенсионерка в колата си и я изнасили в британския град Стафорд.

За престъплението 37-годишният Васил беше осъден от Кралския съд на четири години затвор, като бе вписан в регистъра на извършителите на сексуални престъпления, пише "Телеграф".

По данни на разследването около 11 часа сутринта на 30 август 2022 г. Георгиев е видян да шофира колата си в опит да привлече внимание на случайно преминаващи жени. Българският гражданин се усмихвал на дамите, облизвал зъби и се правил на чаровник.

В покрайнините на Стафорд попада на възрастната си жертва, спира автомобила си и я пита дали чака такси. Бабата, която наистина се надявала да спре такси, се качила в колата на Васил, където той я изнасилил.

Възрастната дама успяла да отблъсне нападателя, но паднала на тротоара, където велосипедист и помогнал. Жената споделила на колоездача, че е била нападната и че я болят коленете и ходилата.

Въпреки че до този момент Васил не бил осъждан в Англия, в България имал седем, сред които за трафик на хора с цел проституция, изнудване чрез заплахи и изнасилване на непълнолетна.

Според изявление на дъщерята на жертвата в следствие на изнасилването деменцията на нейната майка се е влошила и е довела до невъзможност да изпълнява ежедневните си задължения.

„Нашето семейство отказва да повярва, че някой може да причини това на майка ми. Тя стана напълно зависима от своите близки за основни нужди като пазаруване, поддържане на дома и градината – всичко, което преди правеше сама. Тя няма никога да си върне това, което изгуби“, каза дъщерята на изнасилената баба.