Жената, открита мъртва в Обручище, община Гъръбово, била майка на 8 пораснали вече деца от различни мъже. В същото време бил изчезнал и сегашният й съпруг Жеко, на 69 години, но на улица около една от къщите им бил открит мобилния му телефон. Това разказват от селото. Семейството придобило втора къща, след като гледали възрастна жена без наследници, която починала. Близо до нея била и колата му. Мъжът се издирва, вероятно е сред заподозрените за убийството.

Окръжна прокуратура - Стара Загора наблюдава и ръководи разследването по досъдебно производство за това, че в периода от 11. 11. 2022 г. до 15. 11. 2022 г. в село Обручище, община Гълъбово, област Стара Загора, умишлено е умъртвена 67–годишната Н. И. - престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, потвърдиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 15. 11. 2022 г., около 14,45 ч., е бил подаден сигнал на тел.112 за намерена починала жена в къщата й в Обручище, община Гълъбово. Пристигналите на място полицейски служители открили в една от стаите трупа на 67-годишна жена. По главата й имало видими следи от травматични увреждания.

На мъртвата първа се натъкнала племенницата й, която отишла вчера да й занесе храна. Кучата на двора били вързани, но видимо гладни. Къщната врата била заключена, а през прозореца се виждала лежащата стопанка. Племенницата извикала кмета на селата, а той подал сигнала на тел. 112. След като разбили вратата, за да влязат, полицаите се натъкнали на трупа, потънал в кръв. Според местните, жертвата била удряна многократно по главата с тъп предмет.