Повсеместното тестване на полицаи за алкохол и наркотици ще продължи и следващата година, но по-силно и по-енергично. Това обяви в Бургас МВР-министърът Иван Демерджиев."От следващата година влиза в сила наредба, според която ще могат да се тестват всички служители на МВР. Сега тестваме само тези, които се качват на служебни автомобили. Тестването продължава- с още по-голяма сила и енергия", заяви МВР – министърът Иван Демерджиев. Има положителни проби на полицаи в страната, поясни той, но не обяви статистика.
От всички извършени проби с полеви тестове за наркотици на бургаски полицаи са отчетени 9 положителни случая. Кръвните изследвания, проверени във Военномедицинска академия в София, са обаче са доказали, че всички са отрицателни, каза шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Припомняме, че синдикатите определиха мярката като обезпокояваща и се обявиха против. Зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Генади Тенев заяви по-рано следното: "Това е поредно безумие на МВР". По думите му над 200-300 лекарствени средства съдържат вещества, които могат да бъдат отчетени от полевия тест.