Задържаният за убийството на 61-годишната жена в село Славяново и преди е осъждан за същото престъпление. Мъжът има и осем присъди за кражби. Извършил е грабеж на близо 15 000 лева от дома на жертвата, които проиграл на хазарт. Това заяви директорът на ОД на МВР старши комисар Мариан Михайлов.

"На 12 октомври около 8 часа сутринта в РУ Попово е получен сигнал за открит труп в село Славяново на самотно живееща жена и по тялото има следи от насилие. Предприети са процесуални действия, организирани са и оперативно-издирвателни мероприятия за евентуалния извършител. Той е задържан в четвъртък в 14 часа. Мъжът е на 49-години и е криминалнопроявен", посочи комисар Михайлов.

По думите му заподозреният и преди е съден за убийство. „Има 8 присъди за кражби и средна телесна повреда”, подчерта той като добави, че мъжът е бил задържан в дома си без да оказва съпротива.

„Лицето е задържано за срок от 24 часа. Събрани са достатъчно доказателства за вината на лицето. Повдигнахме обвинение за извършен грабеж, придружен с убийство. Предвиденото наказание по НПК е доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна или лишаване от свобода от 15 до 20 години”, посочи окръжен прокурор Диляна Стоянова.

По думите ѝ лицето е направило самопризнания. „Той е извършил грабеж на крупна сума. Обвинението е за 15 000 лева, но предстои да бъде изяснен точният размер на тази сума. Тя е използвана за хазарт”.