Основната версия за катастрофата с автобус на автомагистрала "Тракия" е човешка грешка. Такива бяха първоначалните данни и те се потвърждават в хода на разследването, каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, след като взе участие в откриването на нов Център за административно обслужване на български граждани в София. Той призова да се изчака и крайният извод на разследващите за инцидента.

Пострадалите непълнолетни и малолетни деца ще бъдат извозени към Сърбия, а МВР ще осигури ескорт до границата. След приключване на процесуално-следствените действия и пълнолетните ще бъдат по същия начин ескортирани от полицията и с превоз, осигурен от българската държава.

Снощи автобус катастрофира на автомагистрала "Тракия". При инцидента пострадаха граждани на Сърбия. В Университетската болница в Стара Загора са настанени за лечение 14 души - двама възрастни и 12 деца. Състоянието на децата е стабилно. Само две са в по-тежко състояние, те отпътуваха за лечение в столичната болница "Пирогов".