Тежка семейна драма се е разиграла тази сутрин в жилището на 56-годишен англичанин и 54-годишната му съпруга на ул. “Ангел Димитров” в кв. Сарафово. Двамата са постоянно пребиваващи в България.

Полицаите намерили на стълбите на четвъртия етаж на междуетажната площадка в безпомощно състояние 54-годишната англичанка с наранявания от остър предмет по тялото. Тя била контактна и обяснила, че е нападната от съпруга си, който в момента бил в апартамента. Жената е откарана и настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас без опасност за живота.

Полицейските служители проникнали в обитавания от англичаните апартамент, като открили в безпомощно състояние 56-годишния мъж с множество рани по гърба и гърдите. Той обяснил, че в последно време имали непрекъснато скандали със съпругата си, която искала да се връща във Великобритания. Подобно спречкване възникнало и снощи, като продължило през цялата нощ. След употреба на алкохол тази сутрин той взел нож от кухнята и я нападнал, след което опитал да се самоубие. Англичанинът също е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас в контактно състояние.

На мястото на инцидента е извършен щателен оглед. Иззет е и ножът, с който е извършено нападението.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.