Алкохол не приемам, преди да изляза от дома си се изкъпах и използвах вода за уста. Това заяви пред съда 33-годишният Тодор Петров, който беше заловен зад волана в София с концентрация на алкохол в кръвта 5,11 промила, както и след употреба на наркотично вещество.

На заседание днес съдът постанови обвиняемият да бъде оставен за постоянно в ареста. Решението не е окончателно, съобщи БНТ.
Тодор Петров обясни, че отдава резултата от дрегера именно на водата за уста, а наличието на канабис, засечен от теста за наркотици, от разрешени за употреба болкоуспокояващи лекарства, съдържащо известно количество канабис, които приемал след претърпян пътен инцидент през 2019 г.

Неговият адвокат заяви, че за момента няма категорични данни Петров да е шофирал след употреба на алкохол и наркотични вещества, тъй като до момента не са готови кръвните тестове.

От прокуратурата цитираха показания на полицаите, които са го спрели за проверка на пътя. По техни данни мъжът бил с блуждаещ поглед, забавени реакции и говор, а в купето на автомобила му имало миризма на алкохол.