В кръвните проби на Георги Семерджиев е установен метамфетамин.

Пробите бяха взети с голямо закъснение - 30 часа след задържането на бившия футболист, блъснал и убил двете млади момичета на бул. 'Черни връх" в София, информира bTV.

Той беше отказал да му се вземат проби и това се случи след съдебно решение.

Семерждиев е обвинен за смъртоносна катастрофа на 5 юли на столичния бул. "Черни връх". При тежкия пътен инцидент загинаха две млади жени.

Прокуратурата повдигна общо пет обвинения на Семерджиев. Последното бе за шофиране на автомобил с фалшиви номера в деня на трагедията.

В сряда му беше повдигнато още едно обвинение - за притежание на наркотици, след като в катастрофиралата кола бяха намерени амфетамини. Те не са били в голямо количество, но все пак попадат под ударите на закона и затова Семерджиев е с още едно обвинение.

Предходните три обвинения са за причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – фалшиво свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.