Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем 34-годишния Н.П. за причиняване на средна телесна повреда на 65-годишния А.М. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Престъплението е извършено на 17 юни в град Крън, община Казанлък. След възникнал между двамата конфликт в местен магазин, обвиняемият нанесъл удар с юмрук в областта на брадичката на пострадалия, който е паднал и си е ударил главата. Пострадалият е настанен в болнично заведение с черепно – мозъчна травма и опасност за живота, уточняват от прокуратурата.

Обвиняемият е осъждан за престъпления от общ характер против собствеността и против личността. През 2008 година е бил освободен от Поправителен дом в град Бойчиновци, където е търпял наказание "лишаване от свобода" в размер на 3 години и 9 месеца, допълват от Апелативната прокуратура.

Наблюдаващият прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Районен съд - Казанлък за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.