Митнически служители са открили близо 40 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация.

Превозното средство пристига на Капитан Андреево на 20 май 2022 г. на път от Турция за Холандия. По метода "анализ на риска" камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол са установени 1960 кутии (39 200 къса) цигари без български акцизен бандерол, скрити между челната стена на хладилното ремарке и алуминиевата преграда. Съставен а акт на шофьора, който е турски гражданин, съобщиха от Агенция "Митници". Цигарите са задържани.

От началото на годината до момента служители на Митнически пункт "Капитан Андреево" са задържали близо 4 млн. къса цигари, като само за 20 дни през месец май те са над 390 000. Установени са 140 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за контрабанда на цигари. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари.