Прокуратурата разкри детайли около мъжа, който първо отмъкна и повреди колата на 45-годишна жена, а след повече от две седмици се маскира, наби я, и отмъкна раницата й в к-с "Изгрев". Той е бивш приятел на бургазлийката, на 44 години.

По искане на Районна прокуратура-Бургас му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвинен е в кражбата на раницата, в която имало 400 лева и мобилен телефон. Това станало на 19 декември 2021 г.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е причакал пострадалата до блока, в който живее. Бил е маскиран. След като видял жената, която е негова бивша приятелка, й нанесъл два юмручни удара в лицето, съборил я на земята и я ритнал в корема. Така отнел раницата.

Установено е също така, че през месеците октомври и декември 2021 г. е извършил още две престъпления по отношение на пострадалата жена. В първия случай е откраднал раница, със сумата от 1400 лева от нейния автомобил, а при втория отнел противозаконно самия автомобил, който укрил в землището на община Поморие.

Определението на Районен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.