Четирима 19-годишни младежи са задържани от полицията в Своге. Тийнейджърите завързали и били свой приятел заради дълг. В сряда 21-годишен жител на с. Реброво се оплакал, че за времето от 4 до 13 часа на 1 януари е държан принудително в къща в Своге, съобщава ОДМВР-София.

Пострадалият е празнувал Нова година в компанията на други младежи. В ранните часове на новата година той бил завързан и му бил нанесен побой. Последвало телефонно обаждане до майката на потърпевшия, при което един от извършителите се представил за кредитор и поискал от жената да изплати сума, която според него синът й му дължал. Парите трябвало да бъдат предадени в района на жп гарата. След получаването на сумата, плененият мъж бил освободен.

Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза на потърпевшия е била причинена лека телесна повреда. В условията на неотложност криминалистите извършили претърсване на въпросния адрес, където открили и иззели веществени доказателства, съотносими към извършеното престъпно деяние. Четиримата 19- годишни младежи, които са били в къщата по време на деянието, са установени и задържани за срок до 24 часа.