Пиян криминално проявен айтозлия отмъкна автомобил. Сигнал за кражбата е подаден на 2 януари около 02.50 ч. в Районно управление - Айтос от 57-годишния собственик на лек автомобил “Пежо 306”, който е бил паркиран на ул. “Арда” с контактен ключ на арматурното табло.

Малко по-късно автомобилът е забелязан да се движи в посока село Карагеоргиево, като в близост до склад за плодове и зеленчуци, полицейските служители спрели Пежото. Негов водач бил 26-годишен криминално проявен айтозлия (неправоспособен водач). Мъжът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел - 1,99 промила. Отказал е да даде кръвна проба за химичен анализ. Водачът и неговият спътник – 25-годишен криминално проявен айтозлия, са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Другият случай е от 3 януари около 00.55 ч. в Сунгурларе, когато полицаите спрели за проверка лек автомобил, управляван от 55- годишен мъж от село Правенци, община Нови пазар. Те установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 3,10 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Сунгурларе.