Шофьор на ТИР със северномакедонска регистрация загина на място при тежка катастрофа на км 161 по трасето на автомагистрала Тракия към 06,40 часа. Натовареното със санитарен фаянс Ивеко е било спряло между аварийната и дясната изпреварваща лента без никакви обозначение, обяснява шофьорът на великотърновския товарен Мерцедес, превозващ колбаси, който се ударил в неправомерно паркираната грамада без възможност да реагира.

От удара са се скъсали резервоарите на двете коли само по чудо не се е получил взрив с неясни последици, коментираха пристигналите на място служители на Пътна полиция, които в продължение на четири часа отклоняваха движението докато вървеше огледът на следствената група. Запознати коментираха, че загиналият е от Черна гора, камионът му се движел с още една машина в пакет, тя обаче продължила по пътя към София.

Това е поредна катастрофа по АМ Тракия в последните няколко дни, последната без загинали беше на км 371 в посока Бургас,40-годишен украински гражданин изпусна волана на лекия си автомобил и се вряза в ТИР с румънска регистрация.