Районна прокуратура – Бургас протестира определение на Районен съд – Карнобат, с което е определен „домашен арест“ спрямо И.С. Той е обвинен за кражбата на 620 лв. от 90-годишна жена. Престъплението е станало на 12-ти срещу 13-ти ноември в село Съединение. Според обвинението И.С. е действал като съизвършител заедно с И.Д.

По отношение на обвиняемия И.Д. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“

По време на разследването е установено, че обвиняемите са проникнали в дома на пострадалата, която живеела самостоятелно. Избутали жената от леглото и й нанесли удари с ръце и крака по тялото.

Във внесения протест е посочено, че по отношение на обвиняемия И.С. най-адекватната мярка за неотклонение също е „задържане под стража“. Становището е мотивирано с високата обществена опасност на извършеното престъпление, което е извършено в тъмната част от денонощието с изключително агресивен подход по отношение на 90-годишната трудноподвижна жена, по отношение на която е упражнено физическо насилие.

Заседанието по внесения протест е насрочено за 26.11.2021 г. пред Окръжен съд – Бургас, който е компетентен да се произнесе по него.