10 прободни рани в гърдите и лицето са преброили патоанатомите по тялото на 30-годишния сливналия Божидар Димитров, който бе открит мъртъв в купето на лекия си автомобил, паркиран на площад "Стоил войвода" в Града на стоте войводи.

При пристигане на място криминалистите са установили, че мъжът е издъхнал от кръвозагуба, защото жертвата не е имала възможността да се освободи от предпазния колан в купето на колата си.

Според резследващи, цитирани от "Монитор", нападението е било предварително подготвено. Извършителят 30-годишният Орлин Персифов е знаел по кое време ще пристигне на мястото за предварително уговорена среща с приятелката си Мария, която живеела в съседство и е имала предишна връзка с убиеца на новата с любов.

Убитият Божидар е възпитаник на сливенското спортно училище "Димитър Рохов" и от години се занимавал с културизъм, участвал е в множество конкурси и състезание по бодибилдинг, става ясно от профила му във Facebook.

Килърът му не е осъждан, в криминалистичната справка за него излиза само справка, че е хващан да управлява автомобила си под влияние на алкохол. В полицията не са постъпвали сигнали за някакви скандали между убиеца и жертвата, нямало и оплаквания от приятелката на Божидар за отправяни към нея заплахи или тормоз.

Орлин е бил задържан денонощие по-късно в дома си, намерено е оръжието на престъпното деяние, при първите разпити той е направил самопризнания, лаконично съобщиха вчера от Сливенската окръжна прокуратура, която наблюдава разследването.

"Работи се по няколко версии. На този етап е установено, че жертвата и извършителят на деянието са се познавали и са имали известни спорове между тях, по скоро от личен характер. Не бих казала, че са от имуществен или финансов характер", посочи прокурор Ваня Белева. Според криминалисти, основен мотив за престъплението е убийство от ревност.

Предстои днес прокуратурата да поиска от съда да наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на извършителя, който в момента е задържан за 72 часа в ареста.