Лекият автомобил, изблъскан от тир, пълен със зърно в Айтос, буквално се е разцепил на две. Предницата на колата е останала на пътното платно на главното шосе, а основната част е паднала долу в парка, край пътя, където в този момент е имало разположени каравани за детско увеселение.

Местните хора познават района като Рая и тази вечер разказаха потресаващи подробности за катастрофата, която им напомни за трагичния инцидент, станал миналато година по същото време в Айтос на друго ключово място – кръговото кръстовище от Руен към Бургас. Инцидентът тази нощ се е случил отново с камион, пълен със зърно, който предизвика човешки трагедии.

„Той е пътувал с над 80 км/ч и е намалил заради легнал полицай преди пешеходната пътека в района, но понеже спирачките му не са държали, каросерията се е наклонила фатално наляво, затиснала е автомобила и буквално са полетели в парка. В момента полицаите продъжават да обикалят около караваните, защото може да има и други пострадали хора. Долу в градинката е имало по това време и майка с две други деца. Все още не знаем какво се случва с тях. Не е нормално втора поредна година да се случват трагедии в града ни, заради една и съща фирма, камиони каращи зърно. Разбрахме, че и този шофьор е работел за несебърски бизнесмен. Децата на загиналия бяха малки, живееха съвсем близо от мястото на инцидента, вероятно са се прибирали вкъщи. Трагедията е огромна”, казаха очевидци пред БургасИНФО.