Млад мъж от София, превозвал нелегални мигранти, е задържан. Акцията е проведена вчера в района на АМ „Тракия”. Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата, съобщава БНТ.

Вчера около 11 часа екипи на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик и автопатрул на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив спрели два автомобила в различни участъци от магистралата.

В единия от случаите униформените установили, че 28-годишен столичанин превозвал с „Фолксваген” по посока към София четирима чужденци.

При последвалата обстойна проверка се оказало, че и четиримата са сирийски граждани без документи за самоличност, пребиваващи незаконно на територията на страната ни. С тях са работили служители на група „Миграция” при ОДМВР-Пазарджик и по-късно са транспортирани в дом за временно настаняване на чужденци.

Водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик, а колата е иззета. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

В рамките на тази седмица това е вторият случай на установен български гражданин, извършващ нелегален превоз на мигранти към вътрешността на страната.

Проверките продължават, а в тях са включени екипи на криминална, пътна и охранителна полиция, подпомагани от служители на жандармерията в Пловдив.