Полицията в Приморско е задържала 40 годишна криминално проявена жена от Костинброд, която цяло лято е обирала туристи по Южното Черноморие.

Крадлата отмъкнала плажна чанта, собственост на 55-годишна жена от Смолян, в която имало два мобилни телефона, лични документи, пари и ключ за лек автомобил. Това е станало на 25-и август на южния плаж в Приморско.

Задържаната направила пълни самопризнания.

Установено е, че същата е извършителка и на други три кражби на лични вещи от плажните ивици в Свети Влас и Слънчев бряг, осъществени в съучастие с 36 -годишна криминално проявена жена от Бухово. Първата кражба е станала на 28-и юли в района на плажен бар “Палм бийч” в Слънчев бряг, като е отнета, оставена без надзор плажна чанта, собственост на 20-годишна българка със сумата от 190 лв. и 10 евро, втората кражба е от 4-ти авгст, когато пред бар “Пица Италиана” в Свети Влас е откраднат IPhone 11, собственост на 41-годишна българка, а третата кражба е от 7-и август, когато в района на бийч бар „Емили“ в Свети Влас от 21-годишна българка е открадната чанта, съдържаща : сумата от 600 лв., златни накити / две халки, годежен пръстен и чифт обеци/, ключове за лек автомобил „Мерцедес“, лични документи и банкови карти/. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на 40-годишната криминално проявена и задържана за срок от едно денонощие жена продължава.