Разследват се всички възможни причини за тежката катастрофа, станала късно снощи край село Константиново на пътя Бургас – Средец. При нея един човек загина, а други трима са в тежко състояние в болницата.

Сред евентуалните причини са преумора в късния час на инцидента, разейване, техническа повреда, като е възможна и употребата на алкохол и наркотици. Към този момент все още не е ясно дали в кръвта на водача, причинил сблъсъка, има упойващи вещества, очакват се резултатите от взетите проби. Това стана ясно при извънреден брифинг, даден от окръжния прокурор Георги Чинев.

Двете коли „Фолксваген туран” и „Опел зафира” са били смазани до неузнаваемост. Все още не еясно защо водачът на лекия автомобил „Фолксваген” е навлязъл в насрещното движение.

„Мъж на 31 години от Бургас, управляващ лек автомобил „Фолксваген туран”, движещ се в посока от Бургас към Елхово е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е се е движил лек автомобил „Опел Зафира”, управляван от 44-годишен мъж. В автомобила е имало още един мъж и момиченце на 5 години. В резултат на челния сблъсък шофьоърт на лекия автомобил „Опел Зафира” е починал на място. Всички пострадали са в тежко състояние в реанимация на УМБАЛ Бургас”, каза Георги Чинев. Чинев добави, че на този етап остава загадка причината за навлизане в насрещното платно.