Двама българи са сред общо тримата задържани заподозрени от кипърската полиция за обир и групово изнасилване на жена в хотелска стая в столицата Никозия. Третият арестуван е грък, познат на пострадалата. Той е бил обявен за полицейско издирване.

Случаят е от 18 април. Българите – мъже на 34 и 46 години – са задържани миналата седмица, а според полицейските доклади 39-годишният грък се е предал в полицията ден след като е обявен за издирване. Той е поставен под стража, пише „Катимерини“, цитиран от bg-voice.com.

30-годишната кипърска гъркиня е пребивавала в хотел в Никозия. Според подадената нейна жалба, гъркът, когото познавала, влязъл в стаята й и после пуснал през предната врата двама други мъже, вероятно заподозрените българи.

Жената твърди, че те я нападнали , изнасилили я и откраднали бижутата й, преди да избягат. Не става ясно дали жертвата обвинява двама от тримата мъже или всичките заедно за груповото изнасилване.

Според местни медии, много скъпи бижута, които са били притежание на изнасилената жена, са открити у българите при ареста им.

Полицията уточнява, че разследването се води за изнасилване, проникване с взлом, злоумишлено унищожаване на имущество и кражба.