Броят на жертвите при стрелбата в училище в Казан се е увеличил до 11, съобщиха за РИА Новости спешните служби. Елиминиран е вторият нападател, съобщи източник на ТАСС. В училището работят специални части.

Полицията идентифицира единия от двамата, които организираха стрелбата в казанската гимназия No 175 . Момчето се казва Илназ Галявиев и е на 19 години. Според източници той самият е учил в тази образователна институция и е завършил преди четири години. След дипломирането си постъпва в колеж като ИТ специалист, съобщава FAN.

Все още не са ясни мотивите, които са ръководили младежа. Предполага се, че по време на следването си той не е имал връзка с учители и ученици.

Според очевидци учителка е била убита по време на стрелбата в Казанско училище No 175 пред своите първокласници.

„Училището беше нападнато, из цялото училище се чуха стрелби. Те стреляха много пъти. Има жертви, има слухове, че началните учители са били застреляни пред първокласниците“, цитират източник, запознат със ситуацията, от телевизионния канал „360 “.

След ареста нападателят призна, че мрази хората. Самият той се нарича Бог, и каза, че е устроил нападението, за да научат всички за него, предава Life.ru .

Задържаният каза още, че никой не му е помогнал по време на подготовката на нападението, а сам е научил как да подготвя бомби в интернет.

Самоличността на втория нарушител все още не е установена. Той се барикадира на 4-ия етаж, след около час беше елиминиран, съобщава Channel Five.

Припомняме, две неизвестни лица нахлуха в сградата на гимназията и откриха огън днес, веднага след началото на учебните занятия. След стрелбата се чува експлозия, в коридорите вратите са разбити.

Много деца са скочили през прозорците, за да избягат. Има информация, че двама ученици са загинали при падането. Съобщава се за 11 смъртни случая и 32-ма ранени.

Силите за сигурност бяха изтеглени на мястото си, пристигнаха ръководителят на Министерството на здравеопазването на Република Татарстан Марат Садиков, както и президентът на Татарстан Рустам Минниханов.

Над 20 екипа на Спешна помощ са на мястото на произшествието, съобщи здравното министерство на Татарстан.

Очевидци публикуваха видеозаписи на деца, ранени по време на стрелбата в училище в Казан. Кадрите показват, че ранени ученици, пострадали след престрелката, седят на земята. Осигурена им е медицинска помощ.

По-рано руският президент Владимир Путин изказа съболезнования на близките на децата, загинали след стрелбата в Казан.