44-годишният криминално проявен и осъждан мъж от Каварна, който е задържан, защото се преструвал на полицай, за да краде, е измамил още един пенсионер.

Както вече съобщихме, на 30-ти март около 12.30 ч. мъжът позвънил на входната врата на апартамент в бл. 42 в к-с “Славейков”, обитаван от 74-годишен трудноподвижен бургазлия. Той заявил, че е полицейски служител, осъществяващ оглед за извършена кражба. Пенсионерът го поканил в дома си, като след напускането на жилището от непознатия, възрастният се усетил, че липсва сумата от 450 лв.

На 4-ти февруари около 12.30 ч. пресрещнал пред вход на бл. 61 в к-с “Славейков” 79-годишен бургазлия, като се представил за полицейски служител. Качил се заедно с пенсионера в жилището му, а след напускането, възрастният човек установил липсата на сумата от 11 900 лв.

Задържаният направил пълни самопризнания за извършените деяния. Осъществени са множество процесуално-следствени действия - разпити, претърсвания и изземвания, разпознаване и др.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 44- годишния криминално проявен и осъждан мъж продължава. По искане бургаска Районна прокуратура е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.