47-годишен криминално проявен и осъждан мъж е задържан. В края на миналата година той изиграл ролята на „муле”. Мъжът взел 10 480 лв., собственост на 69-годишна бургазлийка, измамена по класическата схема „оказване на съдействие на полицейските служители за задържането на телефонни измамници”.

Историята

Около 15.00 ч. на 4-ти ноември 2020 г. бургазлийката получила телефонно обаждане от мъж, представил се за „Прокурор Лазаров”. Непознатият я излъгал, като обяснил, че се провежда специализирана полицейска операция за задържането на телефонни измамници и пенсионерката без притеснения трябва да предостави парични средства, с които да примами престъпниците, за да бъдат задържани от служителите на реда. Жената събрала сумата от 10 480 лева, поставила я в найлонова торбичка, която занесла и скрила под пейка срещу магазин „Билла” в к-с „Меден рудник”. Малко по-късно бургазлийката осъзнала, че е измамена и алармирала полицейските служители от Четвърто Районно управление – Бургас.

Развръзката

Проведени са множество действия по разследване на случая, като служителите от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас установили самоличността на мъжа, взел парите – т.нар. „муле” е 47-годишен криминално проявен и осъждан мъж, който е задържан за срок до 24 часа. Същият направил пълни самопризнания по случая и подробно описал начина и механизма на извършеното деяние. Съвместно със служители от Четвърто Районно управление – Бургас е извършено претърсване в дома на 47 годишния мъж, където е открита близо половината от взетата от пенсионерката парична сума.

Работата по случая продължава.