Чисто гол е бил съблечен в гориста местност в Родопите 44-годишният пловдивчанин Костадин Георгиев Чапарев. Там четирима негови съграждани са го закарали насила, като го напъхали в багажника на колата си. В района на хижа "Студенец" го изкарали и са се гаврили с него в продължение на 4 часа. Нанесли му побой, заврели му в гърлото дръжка на брадвичка, а един от мъчителите е уринирал върху него. После отново накарали Чапарев да влезе в багажника гол и го върнали в Пловдив. Оставили го недалеч от дома му, съобщава 24 часа.

Тези шокиращи факти излязоха наяве днес в пловдивския окръжен съд, където се гледаше мярката за неотклонение на извършителите. Единият е 22-годишният Костадин Костадинов - синът на Катя Лерца. Името й нашумя през 2017-а, когато тя прегази и уби на пловдивски булевард полицая Делян Палазов. Шофьорката е карала със 100 км в час. В момента е в сливенския затвор и излежава наказание от 2 г. и 4 месеца. На 19 септември т.г. синът й Костадин Костадинов и съучастниците му Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов отишли посреднощ в дома на Чапарев.

Мъжът бил задигнал бензинова резачка от бащата на Костадин и я заложил. По този повод синът на Лерца организирал наказателната акция. В съда той поиска по-лека мярка, тъй като се грижил за по-малкия си брат второкласник. Работел на постоянен трудов договор в Стъкларския завод, помагал и във фирмата на майка си, докато тя е в затвора. Съдът обаче остави сина на Лерца и съучастниците му за постоянно в ареста заради опасността да извършат друго престъпление.