Главният прокурор Иван Гешев увери в Дупница, че целият ресурс на МВР и прокуратурата в града работи по случая с изчезналия Янек.

Извършват се мащабни претърсвания, проверява се и бизнеса на Капланов, който бе разпитан вече по случая. Именно с него Янек се е видял последно.

"Няма да се откажем, за да си свършим работата и всичко, което касае лицето Капланов. Извършва се проверка и на всички стари случаи, проверките са много. Подобни случаи има във всички градове, в тях са изградени през годините местни зависимости. На всеки е ясно. Всички гледаме филми и когато не може да се оправи щатската местна полиция, идва федералната. Може би заради това са атаките към Специализираната прокутара, която изпълнява сходна дейност", заяви Гешев.

"Слухове и притеснения може да има всякакви, но аз съм поел ангажимент към брата на Янек и това дело ще се наблюдава и работи с какъвто трябва ресурс. Ако има застрашени лица, ще ги защитим, включително и чрез Бюрото за защита на свидетелите, чиято работа е точно това. Не мога да реша всички проблеми, но ще се постарая за тези местни зависимости да бъдат прекъснати до някаква степен", допълни главният прокурор.