38-годишен касапин наръга баща и син за парче салам в Сливенско

img

Не му харесало качеството на колбаса, който им поднесли за мезе и обвинил таткото, че нарочно е купил от евтиния, за да го отрови

21-годишен жител на сливенското село Селиминово е приет по спешност в УМБАЛ "Д-р Иван Селимински" с тежка прободна рана в гърба, заедно с него, отново с прободна рана е докаран и баща му, съобщи зам.-изпълнителният директор д-р Хрисант Хрисантов. Младият мъж е настанен в реанимацията, острието на касапския нож е проникнало помежду плешките и има пряка опасност за живота му. Бащата е с по-леко нараняване в единия крак, той е бил обслужен амбулаторно и пуснат за лечение при домашни условия, пише "Монитор". Нараняванията са нанесени при меле на улица "Младост" малко преди полунощ на 15 юли, коментира Тодор Тодоров, кметът на Селиминово, където живеят по постоянен адрес над 1800 души, от които близо 1200 са от ромски произход.

Размахвалият в полуда ножа 38-годишен Ганчо Станчев е братовчед на таткото и има зад гърба си няколко престоя в затвора за различни престъпления, последното от които е за шофиране на автомобил в пияно състояние. Заедно с него след получаването на сигнала за сбиването в ареста са отведени още два мъже, въведено е засилено полицейско присъствие в махалата. Всички участници в спора през целия ден са били край брега на река Тунджа, където покрай риболова си устроили и сериозен "пикник" с много твърд алкохол и бира. На финала решили да си "допият" в кварталното барче, където между Ганчо и младия мъж избухнала свада заради качеството на салама, който им поднесли за мезе. Рецидивистът обвинил "опонента" си, че нарочно е купил от евтиния, уж за да го…отрови. Спорът за броени секунди прераснал от вербален в ръкопашен бой, при което неочаквано Ганчо измъкнал нож с 35-сантиметрово острие и първо ударил в крака братовчед си, а след това го забил в гърба на опиталия се да избяга син. "Това не са хора, а зверове като пийнат, повечето са напълно неграмотни, нищо не може да ги вразуми, дори пасторът им от евангелската черква е вдигнал ръце от тях…", коментира селският кмет. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура-Сливен.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас