Васил Етрополски, бивш №1 на планетата и трикратен носител на Световната купа, долетя от САЩ в родната България. Днес той посети Бургас, за да се срещне с кмета Димитър Николов и да види за първи път в готов вид новата зала „Арена“. Неговата фехтовална школа е в преговори с държавното дружество „Академика“, за да развива дейност там. Идеята е да поставят на територията на залата пътеки и оборудване за практикуване на този аристократичен спорт.

Васил Етрополски връчи почетен знак на кмета Николов и му благодари за подкрепата, оказана от Община Бургас на фехтовката през последните години. Тукашната школа се разви и вече печели медали ежегодно.

„Докато продължавате да привличате нови деца и да печелите медали, можете да разчитате на нашата продължаваща подкрепа. Не забравяйте да записвате Бургас в календара на предстоящите големи международни турнири във вашия спорт. И ние като местна власт, и държавата като стопанин на зала „Арена“ имаме интерес от такова домакинство!“, каза кметът.

Така че при следващи кандидатствания на България за световна купа, европейско или световно първенство, се очаква Бургас да бъде фаворит.

В срещата днес участваха още директорът на Фехтовална академия „Васил Етрополски“ и член на Управителния съвет на Българската федерация по фехтовка Запрян Ванчев, както и зам.-кметът Диана Саватева.