На 6 март тази година примата на българската попмузика Лили Иванова ще изнесе концерт в Брюксел в легендарната зала "Флаже". Събитието е по покана и под патрона на на евродепутата Илхан Кючюк.

Фондацията на Лили Иванова ще бъде представена в Европейския парламент, целта е популяризиране на българската музика и култура. Лили Иванова ще бъде приета и в историческото кметство на белгийската столица, което се намира на популярния площад Гран плас.


За белгийците Флаже е институция. Казват, че легендарната залата има една от най-добрите акустики в Европа. Построена през 30-те години на миналия век в типичния за Брюксел Арт деко стил, Флаже е гордостта на Брюксел и Белгия - предпочитано място за класически концерти, джаз и съвременна музика от целия свят.

Белгиецът Дидрик де Схатцен е геренален секретар на европейската либерална партия АЛДЕ, но и страстен пианист и почитател на хубавата музика. Покрай организацията на концерта, той е открил и музиката на Лили Иванова. Нарича я Тина Търнър на Източна Европа.