Бургас е първият град, в който ще бъде представена специалната десета юбилейна експозиция на ФотоФабрика-фестивал, посветен на фотографското изкуство във всичките му форми, Снимките, на които ще могат да се насладят на открито всички жители и гости на Бургас в продължение на цял месец, са дело на някои от големите имена в българската и световна репортажна и художествена фотография.

Сред тях ще могат да се видят кадри на едни от най-добрите световни фотографи от прочутата агенция „Магнум“, гостували в България по покана на ФотоФабрика, като Алекс Майоли, Антоан д’Агата, Кристина Гарсия Родеро, но също и работи на абсолютни звезди на съвременното фотографско изкуство като Чема Мадос, Ървин Олаф, Алексей Титаренко. В селекцията участват и изключителни български фотографи като Димитър Дилков, Боряна Кацарова, Лоте Михайлова.

Събитието е част от проекта на Международното триенале на сценичния плакат Програма за представяне в Бургас на утвърдени световни майстори на плаката и фотографията. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас в партньорство с Филиала на НХА в Бургас.

Изложбата „10 години ФотоФабрика“ може да бъде видяна от 20 юли до 20 август в най-новата арт зона за външни изложби, изградена по идея на Триеналето от Пристанищния комплекс - Бургас върху кейовата стена, в частта ѝ срещу филиала на НХА, Магазия 1.