Журналистът и изпълнителен директор на сайта Gramofona.com Десислава Генева ще направи своя дебют пред чувствителната и рефлективна публика на съвременното изкуство и за пръв път пред широка аудитория ще представи своя картина на Международна изложба в Бургас.

Тя ще бъде открита днес, 3 юли, от 17.30 часа, в галерията Дружеството на бургаските художници (ул. Александровска, 22) и ще бъде отворена за ценители до 6 юли.

Във вернисажа ще бъдат представени творби на студенти от Тракийският университет в Одрин, Турция, преподаватели и възпитаници от други висши учебни заведения в южната ни съседка, украински художници от Национална академия за изобразително изкуство и архитектура в Киев, Украйна и ученици от частно училище по художествени изкуства Yuliia Krasovska Art School в Бургас, България.

Куратор на изложбата е проф. Мелихат Тузун, декан на факултета за изящни изкуства от Тракийския университет (Trakya Üniversitesi) в Одрин, Турция. Координатори са Международен галерист и собственик на Pinelo Art Gallery от Истанбул, Турция - Джем Юстинер , Юлия Красовска, изпълнителен директор на фондация „Архитектура и изкуство“, собственик и ръководител на частно училище по художествени изкуства Yuliia Krasovska Art School - Бургас, България.