"На лов за бургаски изгреви" е озаглавена втората изложба на Боряна Грънчарова. Тя включва снимки от сутрешното бургаско море и плажа. Експозицията съдържа близо 30 цветни фотографии и ще бъде открита на 13 февруари от 18.00 часа в зала „Георги Баев“ на КЦ „Морско казино“. След приключване на изложбата в началото на март, творбите ще намерят своите собственици – това ще бъдат възрастни и самотни хора от Бургас .

„Идеята ми да се обърна точно към възрастните хора е порив на благодарност. Снимките са много позитивни - червени изгреви, тихо море, необятно небе, облаци, кораби, пясък… Реших, че ако виждаш всяка сутрин изгрева от морския бряг, той ще даде хубав старт на деня ти, ще те накара да мечтаеш. И ако те не могат да стигнат до тази неземна красота на бургаския бряг, то аз мога да им я подаря.“, споделя авторката.

За нея фотографията е начин да търси, вижда и отразява красивото в света. Тя не е нейна професия, а любимо занимание.

Това е втора изложба за Боряна, която по професия е икономист. Дебютното си представяне прави през 2021 г. Тогава събитието се реализира като подарък от нейните близки по повод 50-годишнината ѝ.

Експозицията "На лов за бургаски изгреви" е подкрепена от Национален фонд "Култура".