"Сянката на Караваджо“ с режисьор Микеле Плачидо и продуцент Федерика Винченти ще зарадва зрителите в Бургас за първи път на 22 февруари от 19.00 часа в Културен дом НХК. С бюджета си от над 12 милиона евро френско-италианският филм се определя като европейска суперпродукция. Лентата разказва историята на именития италиански бароков художник Караваджо, разбунтувал се срещу догматичните разбирания на Католическата църква за изкуството.

Големият италиански актьор Микеле Плачидо, превърнал се в легенда с ролята си на комисар Корадо Катани от сериала „Октопод“, пристигна в България за премиерата на филма, която бе на „Киномания”. Италианецът е режисьор на лентата и играе една от ключовите роли.

По сценария са работили Сандро Петраля, Фидел Синьориле и Микеле Плачидо. Работата на оператора МикелеД’Атаназио, на художникаТонино Дзера, както и на автора на костюмите Карло Поджоли, превръща филма в наситен, ярък цветен шедьовър.

В ролите влизат Рикардо Скамарчо (Караваджо), Луи Гарел (Сянката), Изабел Юпер (Костанца Сфорца Колона), Микаела Рамацоти (Лена Антониети), Тедуа (Чеко), Виничио Маркиони (Джовани Балионе), Микеле Плачидо (кардинал Дел Монте).

Билети се продават на касата на Часовника, в мрежата на Евентим и в Грабо.