Вера Маринова ще представи в Бургас Библията на художествената гимнастика "Обръчите на Венера". Събитието е 21 ноември /понеделник/ в зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино” от 17.00 часа при вход свободен. Книгата от първо лице ще запознае читателите с епохите в най-успешния български спорт, с изумителните жени, които са записали имената си със златни букви в историята на световната художествена гимнастика.

„Това е история, написана чрез историите на повече от 70 жени. В нея има страшно много фактология. Надявам се, няма много пропуснати имена, въпреки, че през тези седем декади през художествената гимнастика, сигурно, са минали хиляди“, заяви Вера Маринова.

Вера Маринова е пряк свидетел на огромна част от тези 70 години. С класа, ерудиция и изящество на фразата разкрива невероятен свят с уникални жени.

Ще си отговорите и на въпроса "Как така този чисто женствен свят не спира да е на върха". Ще научите още истината за първите в този спорт. Ще четете на един дъх!

Ето и откъс от книгата:

"В Слънчевата система има една планета, която се върти по-бързо около слънцето, отколкото около собствената си ос. При това тя се върти в обратна посока!

"Танцът" на тази планета рисува символична роза в небето...

Пет грациозни въртения – като на овални листенца - обръчи...

Няма друга като нея!

Най-ярката след Луната;

"Сестра на Земята"!

Дали е Вещица, или Фея, е въпрос на гледна точка.

Тя е и двете..

Нужни са Сила и Красота, за да бъдеш богиня на небесата.

Пет грациозни въртения -

Гимнастичка, Треньорка, Съдийка, Майка, Водач...

Циклите се редуват и потомствата се развиват заедно с тях.

Но първият пробив дойде с обръчите -

Затова, нека наречем тази история "Обръчите на Венера!".