Премиерата на третата книга на Владимир Зротев- „Американският изолационизъм” ще се бъде на 3 ноември от 18.00 часа в зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино” в Бургас.

В най-новата си книга „Американският изолационизъм“ авторът, преподавател по история и философия, проследява пътят, по който се установява финансиво-икономическото, търговско и политическо върховенство над света.

„Америка е велика държава, но поради липса на аристократично достолепие, което се изгражда с хилядолетна история е прекалено егоистична. Като всичко младо, което е нетърпеливо в жаждата си да придобива. Независимо от неистовите старания на апологетите /защитниците/ на прословутия американски изолационизъм за мнозина е ясно, че той е само идеологическа поза. Храна за наивници, зад която се прикрива доста груб прагматизъм, стремящ се да се разгърне в световен мащаб”. Това е мнението, което писателят аргументира в книгата си.

Владимир Зротев е съставител на две книги за военната политика на бившия Съветски съюз. Те са „Воля за война“ и „Прочистване“.